Kızım ve eşimin ellerine sağlık baya toplamışlar ama sadece 1 kilosuna kıyabildiler :)
Malzemeler :
1 kilo böğürtlen
1 kilo seker
1 cay kaşığı limon tuzu veya 1 limonun suyu
Böğürtlenlerin üzerine sekerini ekleyip 2-3 saat bekletin. Böğürtlenler sekeri bünyesine çekip suyunu salsın diye.
Benim böğürtlenlerim çok fazla su bırakmadılar.Onun için üzerine yarim su bardağı kadar su ilave ettim.
Reçeliniz kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpükleri alin yoksa reçelin bozulması çabuklaşır hemde rengi güzel olmaz. Bu asamada 1 tatlı kaşığı tereyag atin, rengi parlak olur ve çok köpürmez.Kaynamaya başladıktan 30-35 dakika sonra limon suyunu ekleyip bir tasım daha kaynatıp ocaktan alin. kaynaması tam durduğunda sıcakken kavanozlara doldurup kapağını kapatın . Afiyet olsun.
Bögertlen recelide cok lezzetli mayhos güzel olur ellerine saglik cnm agoz tadiylan yemek nasip olsun
YanıtlaSil