Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

17 Kasım 2014 Pazartesi

Arap Ekmeği Pita - Arabisches brot

Sevgili Alaa nın hediyesi olan Arapça yemek kitabından ilk tarifim :) 

Arap ülkelerinde yapılan yemekler kebap türü oldugu icin en çok bu ekmekler tercih ediliyor.Arap kültüründe çatal kaşık kullanımı  yok, yemekler  genelde bu ekmekle alınarak yenilir. Cokta lezzetli olur bu şekilde yemek :) Biz ailece çok arap ülkesinde bulundugumuz icin çocuklar bu şekilde yemeye bayılıyor, yemek yemeyen çocuklarınıza bir bu şekilde yedirmeyi deneyin derim :)


1,5 su bardağı süt
1su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyagi
1 paket kuru maya (2 yemek kaşığı)
2 yemek kaşığı seker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı susam yağı veya zeytin yağı
5 bardak un ( 1 kiloya yakın )
Bütün malzemeleri yoğurma kabına alın hamurunuzu yoğurun.30 dakika dinlendirin. dinlenen hamurdan avuç içi kadar koparıp  elinizle veya merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açın.Çok inceltmeyin. Bu arada fırının ısısını en yüksek dereceye getirip önceden ısıtın.  Benim fırının son ayarı 300 dereceye kadar, çoğu fırınlarda son ayar 250  sanıyorum.Fırın tepsinize dizin.4 tane sığıyor  tepsiye. Hafif kızarana kadar pişirin. O kadar ekmek yaptım hiç böyle keyifli olmamıştı :)  bu ekmek pişerken o kadar güzel kabarıyor ki izlemesi ayrıca zevkli...






3 yorum:

  1. ellerine sağlık.. İçi boş ekmek dönerle çok iyi gider. :) sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ayyyy..... bu da çok güzeeeelll.... bunu da deneyeceğim inşaallah Siedacığım....300°derecede kaç dakika pişiriyorsun

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık nefis �� gözüküyorlar ����

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.