Sevgili Alaa nın hediyesi olan Arapça yemek kitabından ilk tarifim :)
Arap ülkelerinde yapılan yemekler kebap türü oldugu icin en çok bu ekmekler tercih ediliyor.Arap kültüründe çatal kaşık kullanımı yok, yemekler genelde bu ekmekle alınarak yenilir. Cokta lezzetli olur bu şekilde yemek :) Biz ailece çok arap ülkesinde bulundugumuz icin çocuklar bu şekilde yemeye bayılıyor, yemek yemeyen çocuklarınıza bir bu şekilde yedirmeyi deneyin derim :)
1,5 su bardağı süt
1su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyagi
1 paket kuru maya (2 yemek kaşığı)
2 yemek kaşığı seker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı susam yağı veya zeytin yağı
5 bardak un ( 1 kiloya yakın )
Bütün malzemeleri yoğurma kabına alın hamurunuzu yoğurun.30 dakika dinlendirin. dinlenen hamurdan avuç içi kadar koparıp elinizle veya merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açın.Çok inceltmeyin. Bu arada fırının ısısını en yüksek dereceye getirip önceden ısıtın. Benim fırının son ayarı 300 dereceye kadar, çoğu fırınlarda son ayar 250 sanıyorum.Fırın tepsinize dizin.4 tane sığıyor tepsiye. Hafif kızarana kadar pişirin. O kadar ekmek yaptım hiç böyle keyifli olmamıştı :) bu ekmek pişerken o kadar güzel kabarıyor ki izlemesi ayrıca zevkli...
ellerine sağlık.. İçi boş ekmek dönerle çok iyi gider. :) sevgiler.
YanıtlaSilAyyyy..... bu da çok güzeeeelll.... bunu da deneyeceğim inşaallah Siedacığım....300°derecede kaç dakika pişiriyorsun
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefis �� gözüküyorlar ����
YanıtlaSil