Her çeşit ekmegi denedim şimdiye kadar; bu tarifide ingilizce bir siteden aldım.
Aşure Ekmeği -Muesli Bread- Müsli Brot
Oldukça besleyici bir ekmek
MALZEMELER : 1 ekmek için
ayni bardak ölçüsüyle yarim bardak su
1 büyük kulplu çay bardağı süt
müsli ( 1 bardak)
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı tüm fındık
1 avuç kuru kayısı
2-3 yemek kaşığı bal
hepsinden 1 avuç kuru böğürtlen / vişne / yaban mersini/ hurma
Kuru meyve miktarını zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz.
8 yemek kaşığı su Mayayı eritmek için
15 gram yaş maya ( bendeki maya 42 gr. 1 cm kalınlığında kestim )
3 bucuk bardak un ( tüm bardak ölcüleri resimde görünen bardakla)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
Her çeşit ekmegi denedim şimdiye kadar; bu tarifide ingilizce bir siteden aldım.
Aşure Ekmeği -Muesli Bread- Müsli Brot
Oldukça besleyici bir ekmek
2 yemek kaşığı tüm fındık
1 avuç kuru kayısı
2-3 yemek kaşığı bal
hepsinden 1 avuç kuru böğürtlen / vişne / yaban mersini/ hurma
8 yemek kaşığı su Mayayı eritmek için
15 gram yaş maya ( bendeki maya 42 gr. 1 cm kalınlığında kestim )
3 bucuk bardak un ( tüm bardak ölcüleri resimde görünen bardakla)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
Üzerini süslemek için: Yulaf ezmesi
Kuru meyveleri küp şeklinde doğrayın, fındıkları ve fıstıkları da ekleyip, karıştırın. (Bu sefer ekmek için hazır doğranmış kuru meyve karısımı kullandım.)
Müslinin üzerine sütü, suyu ve balı ekleyip, mutfak robotunda karıştırın. 30 dakika boyunca dinlendirin. Mayayı 50 gram suda eritin. Tuzunu ,Unla birlikte, hazırladığınız müsli karışımına ekleyin. 2-3 dakika boyunca yoğurun.ve kasedeki tüm malzemeyle hamurunuzu yoğurun.
Hamuru un serptiğiniz tezgahınıza yayıp, acın. Üzerine kuru meyve karışımını serpin,sonra 2-3 kere katlayın. Meyveler ve yemişler iyice hamura yayılana kadar yoğurun.Hamuru bir kaseye koyun, üzerini bir örtü ile örtüp, ılık bir yerde 1 saat kadar dinlendirin.
Hamurunuzla istediğiniz ekmek seklini yapın. Tepsiye veya kalıbınıza yerleştirin. Çırptığınız yumurtayı ekmeklerin üzerine sürüp, yulaf ezmesini serpin. 30 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 35 - 40 dakika pişirin.
harika olmuş diyet yapanlara olmaz değilmi
YanıtlaSilDiyet yapanlar icin uygun degil, seker hastalarininda yemesi sakincali, ben cocuklarin beslenmesi icin yapiyorum. bal ve tereyagla cok güzel oluyor :)
SilEllerine saglik cnm cok faydali bir ekmek olnus saglik deposu
YanıtlaSilBu yıl ekmek yapmayı hep ihmal ettim. Ramazanda inşallh deneyeceğim. Ellerine sağlık
YanıtlaSil